ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΔΙΕΚ ΓΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με την καθιερωμένη τελετή αγιασμού ξεκίνησε η νέα εκπαιδευτική περίοδος του ΔΙΕΚ του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου  κ. Ανέστη Μυστρίδη, της Διευθύντριας της Σχολής  κα. Φωτεινής  Μπαλαούρα, των εκπαιδευτικών και των σπουδαστών.

 

42717653 1925496577544483 2829342584214650880 n  42892315 1757467484351490 2837584257088487424 n 
  IMG 20180928 114053

Η διευθύντρια του ΔΙΕΚ

Η Διευθύντρια του ΔΙΕΚ ευχαρίστησε τον κ. Μυστρίδη για την στήριξη και τις προσπάθειες που γίνονται με στόχο την διευκόλυνση των εκπαιδευτικών και σπουδαστών και πρόσθεσε: «Ο κ. Μυστρίδης μας βοήθησε στην κάλυψη του διδακτικού προσωπικού, επίσης  να αναμορφώσουμε το κτίριο της σχολής και τον περιβάλλοντα χώρο». Η κα Μπαλαούρα επεσήμανε ακόμη ότι υπάρχουν εκκρεμότητες οι οποίες σε συνεργασία με την Διοίκηση θα λυθούν και πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό ως προς την διευκόλυνση τους, η παραχώρηση αίθουσας στο χώρο του ΔΙΕΚ στο παλιό νοσοκομείο. Η αίθουσα είναι υπό κατασκευή, σύντομα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και έτσι δεν θα χρειάζεται να πηγαίνουν σπουδαστές και καθηγητές στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου για μάθημα, όπως γίνεται μέχρι τώρα. «Δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε γνώσεις, δεξιότητες, ικανότητες για να αναπτύξετε την προσωπικότητα σας, και παράλληλα να καλλιεργήσετε το πνεύμα σας και να καταρτιστείτε στην ειδικότητα  του νοσηλευτή που εσείς επιλέξατε» κατέληξε η κα Μπαλαούρα.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Διοικητής του Νοσοκομείου  κ. Μυστρίδης ευχήθηκε στους σπουδαστές καλή αρχή και πρόσθεσε ότι από την πλευρά της η Διοίκηση  κάνει ότι μπορεί  για να ικανοποιεί τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, για την βελτίωση των συνθηκών των σπουδαστών. «Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε, για  να σας παρέχουμε όλα τα εφόδια, ώστε όταν θα αποφοιτήσετε από εδώ η απορρόφηση σας στην αγορά εργασίας να είναι μεγάλη. Η αγορά εργασίας στον τομέα  της Υγείας είναι μεγάλη, γιατί μεγάλη είναι και η ζήτηση που υπάρχει. Κάνουμε προσπάθειες προσωπικό και Διοίκηση, ώστε να έχετε χώρους ευπρεπισμένους, και ότι ανάγκες προκύπτουν φροντίζουμε να τις ικανοποιούμε.  Όπως και η καινούργια αίθουσα που θα σας δοθεί» επεσήμανε ο κ. Μυστρίδης.

 ΔΙΕΚ: 29 χρόνια παρουσίας στην Κατερίνη

Το ΔΙΕΚ ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και ακολουθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας. Σκοπός της Σχολής είναι να προετοιμάζει στο πλαίσιο της θεωρητικής και πρακτικής Εκπαίδευσης Νοσηλευτικό προσωπικό μέσης βαθμίδας (Βοηθοί Νοσηλευτών) ικανό να παρέχει νοσηλευτικές φροντίδες στους χώρους άσκησης του νοσηλευτικού επαγγέλματος. Το πρόγραμμα σπουδών οδηγεί στην απόκτηση βεβαίωσης επαγγελματικής κατάρτισης (Β.Ε.Κ.).


Οι απόφοιτοι μπορούν  να συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης, οι οποίες διεξάγονται από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού  και οδηγούν στην απόκτηση διπλώματος επαγγελματικής ειδικότητας Βοηθού Νοσηλευτή επιπέδου 4. Η φοίτηση στην σχολή είναι υποχρεωτική διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα και επιμερίζεται σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και σε ένα (1) εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Η Φοίτηση είναι Δωρεάν και το ωράριο πρωινό.

                                                                                                                                     O Διοικητής

 

                                                                                                                              Ανέστης Μυστρίδης

 

Καιρός

© Copyright 2017. Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης - Τμήμα Οργάνωσης και Πληροφορικής.